U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Burcht F.C. (speeldag 5 op 09-09-2012)

Eindstand: KFC Meer 5 - 0 Burcht F.C.

Vandaag was er voor de match, een hoog dag voor drie Meerse supporters, die met het 75 jaar bestaan een helikoptervlucht hadden gewonnen. Zij mochten ongeveer een half uur met de helikopter over Meer vliegen. Hiervoor nog dank aan het helikopterbedrijf.

In de eerste minuut trapte Stefaan Van Hooreweder een corner, die door Curt Vercauteren over gekopt werd. Dan was er veel middenveldspel. Maar na een kwartier bediende Danny Pas, Jef Swaenen, die zich vrij kapte, keeper Bram Gysbrechts, bracht redding. Een paar minuten later bediende Danny Pas, Koen Koyen, die de bal aan Hamed Boudazra gaf, maar zijn schot werd gestopt. En zo waren er nog verschillende fases. En ook kon Burcht nog een keer dreigen. Tot minuut 44, de soms onzekere Burchtse keeper, een terug speelbal in de voeten van Danny Pas trapte. En die lepelde de bal heerlijk, van 20m, over de keeper binnen (1-0). In de laatste minuut van de tweede helft bediende Wout Janssens, de vrij lopende Danny Pas, die zich goed doorzette en overhoeks binnen schoot (2-0).

50’in de wedstrijd, komt het kantel moment van de match, als een Burchtse speler alleen voor Marijn Van Gastel komt, maar die houd zijn netten schoon.In de 56’, een alom gekende mooie aktie van Koen Koyen, die Pieter Voeten bediend, maar de keeper moest zijn schot lossen. Doch een goed gevolgde Pieter Donckers trapte binnen (3-0). Een minuut later, één van de mooiste aktie van de match. Jef Swaenen, legt de bal terug op, de duidelijke aanwezige Danny Pas, die op zijn beurt terug legt op Koen Koyen en die loep zuiver binnen schiet (4-0). Intussen mochten we blij zijn dat de scheidsrechter niet gezien had, dat een Meerse speler, een slag met zijn arm gaf aan een tegenstander. In minuut 74 trapt Tim Janssens, hard op doel, maar Marijn Van Gastel duwt de bal naast de paal. Dan vertrekt Ben Aerts,81’, vanaf de middellijn richting doel, en zijn ruche, beloond ziet met de 5-0 eindcijfers. Ook belangrijk is, dat we de nul hebben kunnen houden met onze hard werkende verdediging.

De Meerse jongens, lieten vandaag zien dat ze veel beter konden als de match van woensdag. (Verslag Iv)