U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Jeugd: visie

KFC MEER is al jaren de familieclub waar iedereen zich thuis voelt en waar het goed toeven is. Eveneens stelt KFC Meer voorop om in de 1ste ploeg (bijna) uitsluitend met spelers te spelen die uit de eigen jeugd komen. Om aan deze sportieve doelstelling te blijven voldoen, werd er vanaf het seizoen 2012-2013 besloten om het jeugdbestuur uit te breiden met een sportieve cel van 3 personen(coördinatoren)  die reeds hun sporen verdiend hebben in het jeugdvoetbal.

De socialefunctie van de club wensen we zeker te behouden en indien nodig nog verder uit te breiden. KFC-Meer moet de club zijn waar  elke ouder, speler, afgevaardigde, trainer en vrijwilliger zich thuis voelt. Daarom zullen de sociale evenementen als het Kerstfeestje, Bobbejaanlandtrip, spaghetti-avond, familiedag, bingo-avond enz.. een belangrijk deel blijven uitmaken van de werking van de club.

Het sportieve aspect krijgt een gelijkwaardige rol om er voor te zorgen dat de doorstroming van spelers naar de 1ste ploeg gegarandeerd blijft en spelers  een leerrijke training krijgen waarin hun talenten ontwikkeld kunnen worden.

Op lange termijn wensen wij dé vereniging te worden waarbij een jeugdspeler zich wil aansluiten vanwege het respect, de aandacht en de ontwikkelingsmogelijkheden die hij/zij hier krijgt. Verder willen wij een zodanige jeugddoorstroming realiseren met als eindresultaat de nummer 2 te worden binnen de gemeentegrenzen van Hoogstraten.

Momenteel wordt er gewerkt aan het scheppen van een kader waarin het sociale en het sportieve samengaan en waarbij iedereen zich moet kunnen terugvinden als lid van KFC Meer.

Op sportief vlak wensen we  volgende accenten te leggen:

  • een verbetering van de aansluiting tussen de jeugdelftallen onderling en tussen de jeugdelftallen en de seniors
  • aandacht voor én verbetering van de ontwikkeling van elke individuele jeugdspeler
  • oprichting van  een sportieve cel met 3 jeugdcoördinatoren
  • opzetten van een sportief jeugdbeleid met een duidelijke sportieve visie
  • duidelijke trainingsnormen per leeftijdscategorie  (zowel individueel als in team)
  • gestructureerde thematrainingen
  • evalueren van wat goed loopt, wat dient te verbeteren en vooral hoe dit verbeterd dient te worden
  • het zoeken naar trainers met zin voor én kennis van het spelletje, die onze visie delen en wensen te werken binnen het door ons geschepte kader.

Het KFC Meer-Jeugdbestuur