U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Exc. Essen - KFC Meer (speeldag 20 op 15-12-2012)

Eindstand: Exc. Essen 2 - 2 KFC Meer

Exe. Essen tegen KFC Meer, de 5 tegen de14 in de rangschikking met een verschil van 17 punten. Een normaal haalbare kaart, maar wat is normaal in voetbal?

We waren nog maar twee minuten ver, of Ben Aerts zet zich goed door op links en kan zo Wout Janssens in schiet positie zetten, maar keeper Gholami Meohi gaat goed plat. Een paar minuten later moet onze keeper Marijn Van Gastel het zelfde doen, als Ben Peeters op goal kan schieten bij het slecht uitverdedigen van ons. Dan valt de aanval een kwartier stil en houden beide ploegen het vooral bij middenveldspel. Tot dat Koen Koyen een paar verdedigers dribbelt, maar het is Gholami die nog de nul houd. Een minuut later, corner Wouter Laurijssen, maar de kopbal van Glenn Verpoorten gaat juist voorlangs. In de 34 minuut de eerste echte mooie combinatie, Koen Koyen die met een assist Wout Janssens de 0-1 laat scoren. En dan begint Meer veel bevrijdend te spelen en volgen er verschillende mooie combinaties, bij één ervan kan Wouter Laurijssen na het knap stil leggen van de bal met de borst juist niet afdrukken en bij een andere ziet Ben Aerts zijn schot juist naast de kruising gaan, na aangeven van Pieter Donckers.

Na 8 minuten in de tweede helft te hebben gespeeld, dropt Koen Koyen de bal in de 16, waar 4 of 5 keren op goal word geschoten maar een voet, been, paal of kruising houden de bal uit de goal. Een minuut later, corner Meer, maar de kopbal van Koen Koyen wordt geweerd door een eigen speler. In de 65 minuut stuurt Glenn Verpoorten, Wouter Laurijssen het straatje in, die op zijn beurt een perfecte voorzet geeft en Koen Koyen de 0-2 binnen schiet. Tot dan had Exe. Essen daar nog niet veel tegen over kunnen zetten. Tot dat een Meerse verdediger een speler van Excelsior foutief afstopt. De daarop vrijetrap van Aziz Abdi wijkt af op de muur en zet zo de Meerse keeper op het verkeerde been (1-2) (73’). Deze goal geeft Excelsior weer moed, en bij zwak verdedigen komt er een voorzet van op rechts die Aziz Abdi binnen kopt (2-2) (76’). Wat Meer ook nog probeert, het blijft 2-2.

Dit zijn zuur verloren punten. Want de beste kansen waren voor Meer. (Verslag: Iv)

Spelers: Marijn Van Gastel, Glenn Verpoorten, Wim Aerts, Jef Adriaensen, Jef Leemans, Wout Janssens, Pieter Donckers (74’ Bas Kools), Ben Aerts, Koen Koyen, Jelle Vervoort, Wouter Laurijssen. Niet ingevallen: Sven Van Der Auwera, Tom Verheyden, Stijn van Dongen