U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Schilde S.K. - KFC Meer (speeldag 17 op 25-11-2012)

Eindstand: Schilde S.K. 2 - 2 KFC Meer

Verslag Schilde – KFC Meer

Vandaag maakten we de verplaatsing naar het hooggeklasseerde Schilde. En dus konden we wel spreken over een echte topmatch. Met een stevige wind in de rug werd de wedstrijd op gang gefloten. De aanvangsfase leverde veel middenveldspel op, maar toch konden we 2 kansjes langs onze kant noteren. Na 5’ werd Jef Swaenen op weg naar doel gezet, maar speelde de bal iets te ver naast doel waardoor hij niet meer kon uithalen. Enkele minuten later bracht Glenn na een sterke actie de bal voor doel, maar Pie besloot zwak op de doelman.

Het middenveldspel leverde veel duels op, maar echt uitgespeelde kansen bleven uit. In de 25’ was er een misverstand in onze verdediging en kon de bal in extremis nog weggewerkt worden door Wim. Het was Meer dat dan een goed kwartier kende en meer druk naar voor zette. Dat leverde ook het 1e doelpunt op. Na een verre inworp van Pie belandde de bal voor de voeten van Wout, die de bal in 1 tijd in de rechterbovenhoek deed verdwijnen. Mooie goal en dat op zijn verjaardag!

Schilde herstelde het evenwicht na die 0-1 en kon meteen tegenscoren. Een corner werd naar de 2e paal getrapt waar Dielman ongehinderd kon binnenknikken (37’). Nadien kon Meer nog éénmaal dreigen via een scherpe vrije trap van Danny, maar Swinnie kwam een voetlengte te kort om de bal binnen te duwen. En dus gingen we met een 1-1 stand rusten.

De 2e helft startte zoals de 1e, veel middenveldspel en duels zonder dat beide ploegen gevaar konden creëren. Dat leverde ons ook enkele (dure) gele kaarten op. Zo kregen Cel en Glenn beide hun 3e gele kaart en zullen ze de match tegen Brecht vanaf de zijlijn moeten volgen.

Na een tijdje was het Meer dat voor de 1e kans kon zorgen. Koen werd op weg gezet naar goal door een goede steekbal van Danny, maar het listige plaatsballetje werd gepareerd door De Ceulaer (58’). Toch was het Schilde dat wist te scoren, nadat Janssens te veel ruimte kreeg en de bal overhoeks kon afwerken, 2-1 en Meer moest in de achtervolging (61’). Onze jongens waren echter wat van slag en Schilde drukte door. Wat hen ook 2 goede mogelijkheden opleverden, maar telkens stond Marijn op de goede plaats en kon ons in de match houden met belangrijke saves (62’ en 63’).

Meer knokte nadien goed terug en dat leverde dan ook de gelijkmaker op. De bal bleef na een hoekschop hangen in de backlijn en Wout kon vanuit de draai zijn 2e van de middag maken (65’). Schilde bleef niet bij de pakken zitten en ging meteen weer in de aanval. Een vrije trap werd meteen voor doel gegeven en werd door Dielman in 1 tijd tegen de lat gewerkt (68’). Meer kon af en toe uitbreken en kon dreigen via Pie en Koen. Maar de eerste kraakte zijn schot (69’) en Koen zag zijn volley over gaan (71’).

Het venijn zat hem echter bijna in de staart van de wedstrijd. Toen iedereen ervan uitging dat het bij een 2-2 gelijkspel zou blijven, kreeg Schilde nog een ultieme mogelijkheid om de 3 punten thuis te houden. Maar de ingevallen De Meutter schoot de bal hoog over.

Al bij al een verdiend gelijkspel, waarbij Meer in de 1e helft de beste mogelijkheden bij mekaar wist te voetballen. Maar in de 2e helft iets te onzuiver en voetballend minder was. Op karakter zijn we alsnog langszij gekomen en erin geslaagd een puntje mee naar Meer te pakken. Volgende week staat er weer een topper op het programma, deze keer thuis tegen Brecht. Alle supporters op post, zodat we nog eens de 3 punten kunnen pakken!! (Verslag: Roy Muësen)