U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Olympic Essen - KFC Meer (speeldag 10 op 14-10-2012)

Eindstand: Olympic Essen 1 - 3 KFC Meer

Verslag Olympic Essen – KFC Meer (14/9/12)

Na het gelijkspel van vorige week tegen Donk, moesten we vandaag weer aanknopen met een overwinning op het veld van het laag geklasseerde Olympic Essen. Maar voor de match goed en wel bezig was, werd de KFC al op achtervolgen aangewezen. Na een haakfout van Glenn in de zestien ging de bal terecht op de stip. Van Laerhoven zette zich achter de bal en schoot net buiten het bereik van Marijn in de rechterbenedenhoek, 1-0 (2’).

Meer leek wat aangeslagen na die vroege opdoffer en had moeite om zich terug in de match te knokken. Dat resulteerde in veel middenveldspel waar de duels veelal gewonnen werden door een scherper Olympic. Toch slaagden onze jongens erin enkele kansen af te dwingen. Zo was Jef Swaenen na een kwartier dichtbij de aansluitingstreffer. Na goed wegdraaien van zijn tegenstrever besloot hij maar nipt over. Het nodige vuur bleef uit de match en het was wachten tot de 30e minuut voor we een nieuwe kans konden noteren. Een verre inworp werd door Ben (Cel) doorgekopt tot bij Wouter, die de bal hard over doel joeg. Ook Danny Pas probeerde het op zijn beurt met een vrije trap vanuit een scherpe hoek. Maar zijn poging belandde in het zijnet (33’).

Met de rust in zicht kwam er meer en meer overtuiging in het spel van Meer en ook het tempo ging geleidelijk aan de hoogte in. Olympic kwam onder druk te staan en een snelle hoekschop van Koen bereikte Pie Donckers. Die de bal goed voor zijn (gouden) rechter legde en overhoeks binnen schoot. Mooie goal en tevens de ruststand (36’).

Na rust werd een scherp startend Meer verwacht en dat was ook het geval. Bij de eerste hoekschop van Pas werd de bal van dichtbij binnengeduwd door Koyen, 1-2 (46’). Een betere start konden we ons niet inbeelden en iedereen ging ervan uit dat we nu wel vertrokken zouden zijn. Maar niets was minder waar. Olympic pakte de draad gewoon terug op en knokte voor elke meter. Dat zorgde ervoor dat ze vooral op onze helft begonnen te voetballen zonder echt gevaarlijk te zijn. Het was de KFC die soms wist uit te breken en voor gevaar kon zorgen. Zo ging een schot van Pie na het uur een dikke meter over doel en zag Cel zijn schot na 65 minuten spelen voorlangs gaan.

De druk van Olympic bleef echter aanhouden en dat leverde na enige tijd enkele uitstekende kansen op. Na 75 minuten werd een strakke voorzet afgeleverd richting 2e paal waar de bal in 1 tijd op doel werd getrapt. Gelukkig stond Marijn op de goede plaats en had hij een prima reflex in huis. Amper enkele minuten later zorgde een misverstand in onze defensie ervoor dat Marijn oog in oog stond met een aanvaller. Opnieuw een super save voorkwam de gelijkmaker (78’). Olympic bleef zich dus goed verweren en gans de 2e helft de ene lange bal na de andere richting onze zestien gepompt. Toch kon een hard werkende Jef Swaenen in het slot van de wedstrijd op aangeven van Pas de verlossende 3-1 scoren (87’).

Zo sloten we deze moeilijke verplaatsing winnend af en nemen we de 3 punten terug mee naar Meer. Een felbevochten maar belangrijke overwinning tegen een hele stugge tegenstander, die zeker nog punten gaat afpakken tegen kopploegen. We noteerden nog een gele kaart voor Pie, die volgende week geschorst zal moeten toekijken thuis tegen Stabroek. Supporters op post dan!  (RM)