U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - White Star A (speeldag 22 op 16-02-2013)

Eindstand: KFC Meer 4 - 3 White Star A

Met het bezoek van White Star kregen we een tegenstander die in de buurt van ons stond. Jente, Oliver, Pim, Stijn en Daan waren helaas afwezig, maar ter vervanging van hen deden Lars en Thijs mee (en hoe!). Uit de vorige partij tegen hen wisten we nog dat het een ploeg was met enkele grote jongens en dat het er weer om kon gaan spannen. Op het middenveld vinden we mekaar beter in dit nieuwe systeem en zo zien we ook enkele mooie combinaties. Van White Stars kant valt hun kapitein op die met kop en schouders boven onze 'bijtertjes' uitstak. We weten op voorsprong te komen na een goeie diepe bal en dito afwerking van Willem.

White Star komt ook enkele malen gevaarlijk dreigen en onze driemansverdediging Seppe Thijs en Stef moet alles uit de kast halen om enkele uitbraken af te breken. Toch komen ze op 1-1 en is het opnieuw beginnen. Even later mag Lando een penalty nemen, en doet dit prima (na een overtreding op Willem). Helaas voor rust weet White Star terug op gelijke hoogte te komen. De rust komt op het juiste moment want sommige jongens hebben al heel wat krachten verbruikt in de eerste helft. Blijven werken is echter de boodschap als we punten willen winnen.

De tweede helft blijft ook erg spannend. White Star weet de leiding te nemen na een afstandspegel (2-3) De u13 laten het hier niet bij en gaan op zoek naar doelpunten. Enkele prima steekballen van de middenvelders leveren gevaar op via Giovanni en Roy. Een doelpunt ontbreekt in het verslag, maar Roy weet ook nog te scoren na een kanonskogel van Stef Hessels op vrije trap. In de slotfase komen we nog gelukkig weg, als een speler oog in oog met Lars op de paal besluit. Alleszins een deugddoende overwinning na een prima prestatie!