U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: HIH Turnhout - KFC Meer (speeldag 22 op 17-02-2013)

Eindstand: HIH Turnhout 2 - 2 KFC Meer

Eindelijk, na 4 weken nog eens voetballen in het kille voetbalcomplex van H.I.H. Turnhout. Van de heen match wisten we nog dat het geen gemakkelijk ploeg is voor ons om tegen te voetballen.
Het waren allemaal nogal grote sterke en snelle kerels tegen onze jonge en in gestalte kleine ploeg.
Al van bij de aftrap wist ik al van dat wordt hier niet gemakkelijk. De eerste 10’ waren voor HIH Turnhout en het was voor onze jonge verdediging alle hens aan dek. Na 8’ braken ze toch door onze verdediging en stond het 1-0 voor de thuisploeg. We hadden al echt naar adem gehapt maar nu vonden we toch onze 2é adem en namen we het initiatief, al moesten we opletten voor de snelle en technisch vaardige spitsen. De beste kans was voor Sitse,
Hij las het spel goed en zat goed tussen een terugspeel bal van de verdediger naar de keeper, hij omspeelde de keeper maar de hoek was te scherp en zo belande de bal in het zijnet. Verder noteerde we nog kansen voor Seb, Robin, Rob, Ward en Jef. Naar het einde toe moesten we wat gas terugnemen en was het HIH Turnhout die nog de beste mogelijkheid kreeg, maar de Lars stond weer paraat. Zo gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

De 2é helft begon met veel inzet maar wel heel rommelig, precies pingpong. Na een minuut of 5 kregen we terug het betere van het spel en na 9’ kon Seb scoren na aangeven van Rob en was het 1-1. HIH zette alles op alles en speelde power voetbal echter zonder veel samenspel, het waren eerder individuele acties die we met onze organisatie wel wisten op te vangen. We probeerde er telkens snel uit te komen en waren al een paar keer gevaarlijk voor doel geweest, alleen de kracht en precisie ontbrak. In de 20’ kon Seb zich echter doorzetten tot tegen de doellijn en zo Rob bedienen die de 1-2 op het bord zette. We moesten nu alle zeilen bijzetten, mooi was het niet. HIH dreigde wel maar echt door de verdediging geraken deden ze niet en anders was er Lars wel. In de 24’ kreeg HIH een vrije trap net voor de grote backlijn, gelukkig voor ons belande de bal op het dak van het doel. 2’ later glipte ze toch eens door onze verdediging en de 2-2 was een feit. De laatst 10’ waren héél spannend het kon alle kanten op en net voor affluiten hadden we nog een reeks hoekschoppen in ons voordeel maar het laatste schot van de Ward werd door de keeper knap gepakt en zo bleef het 2-2.

Een knappe prestatie van onze super jonge achterhoede met in doel Lars, op de 2, Toen, op 3 Thijs en op 5, Dolf, (allemaal nog U13) en op 4 stond ons ouderdomsdeken Ken. Knap gedaan mannen en veel succes zondag thuis tegen verbr. Arendonk (we spelen dan in blauw), supporters allen op post hé.