U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Weelde B (speeldag 20 op 14-04-2013)

Eindstand: KFC Meer 3 - 1 Weelde B

Eindelijk eens een zalig temperatuurtje. Het had ook nog een beetje geregend waardoor het veld niet meer keihard lag. Wel waren er nog veel rossen waardoor het veld er niet bepaald als biljart bijlag en dat zou ons tijdens de wedstrijd ook nog parten spelen. We hadden veel balbezit en de bal ging snel rond van voet tot voet, maar we werden al direct gewaar dat Weelde een goed verdedigend geheel was waar moeilijk door te komen was. We vonden niet direct de oplossing om diepgang te creëren. Als we dan toch al eens de doellijn haalden vonden we geen afspeelmogelijkheid in het drukbevolkte 16. Weelde probeerde de snelle counter te spelen en was een paar keer zeer gevaarlijk waarbij Daan een gemaakt doelpunt met het hoofd van de lijn haalde (héél dapper Daan, want het was best een stevig schot) en daarna viel door een hoge kopbal nog een bal op de lat. Daar kwamen we goed weg. We hadden langs de lijn wel het gevoel van, als we een doelpunt kunnen maken dan zal Weelde wel kraken. Echter de laatste eind pas was net niet goed genoeg + dat de bal toch rare sprongen maakte door het hobbelig veld. en zo eindigde de eerste helft op 0-0, met heel veel balbezit voor ons zonder één schot op doel te hebben gegeven en waarbij Weelde nog de beste kansen had.
Tijdens de rust de opbouw toch nog eens doorgesproken en dat er meer beweging in de voor lijn moest komen. Weelde begon gelijk met een paar diepe ballen richting ons doel; We moesten even naar adem happen met dit snelle begin van Weelde. Na een paar minuten herstelde we het evenwicht en in de 3’ hadden we ons eerste schot op doel door Rob. We hadden de wedstrijd nu terug onder controle en zorgde ook voor meer diepgang en zo kwamen er nog schoten van Sitse en Ward. Deze druk kon niet blijven duren, daar moest een doelpunt van komen en in de 16’ was het dan zover, Sitse zorgde voor de 1-0. Eindelijk waren we bevrijd, Toon en Dolf en later ook Lars en Daan sloten goed aan en zo hadden we in de aanval altijd een man meer. We speelden nu een hoog tempo en Weelde moest het spel ondergaan. Er werd nog gescoord door Rob in de 20’ en nogmaals Sitse in de 24’. We drukte nog een 5 tal minuten door, zonder nog te scoren. De laatste 5’ controleerde we het spel en kwam Weelde ook  nog een paar keer opzetten met diepe ballen, Roy stond echter goed opgesteld en was altijd eerst bij de bal, behalve dan reeds in blessure tijd kwam het net te laat en belande met zijn tegenstander aan de cornervlag waar er plots iemand riep, “Roy terug naar uwe goal” De Roy liet zijn tegenstander alleen en terwijl hij terug liep trapte de speler van Weelde met een Manjefiek trap de bal bijna van de doellijn met een boogbal over de Roy in doel, heel mooi afgewerkt maar de winst was voor ons. Knappe wedstrijd mannen, we hebben er weer van genoten, al mocht er in de eerste helft meer diepgang zijn, maar het veld en een goed verdedigend Weelde zat er ook wel voor iets tussen.
Volgende week gaan we op verplaatsing naar Zwaneven. Supporters allen op post hé, we hebben jullie steun nodig.