U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Kalmthout - Meer (speeldag 5 op 29-09-2012)

Eindstand: Kalmthout 2 - 4 Meer

Verslag U21 Juniors        Kalmthout – Meer          2 - 4

De eerste kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg, na een vrije trap kan een goed lopende man maar net naast koppen. Na deze eerste waarschuwing pakt Meer de wedstrijd in handen met een doorsteekpass van Dennis op Dimi die net te laat is om de bal binnen te tikken. Diezelfde Dimi geeft een mooi crossbal op Willem-Jan die de kans benut, via de keeper gaat de bal hoog binnen in de korte hoek. 0-1. Meer blijft druk zetten met een kans voor Florian die via de keeper naast besluit. Toch moet Raf even alert zijn bij een aanval van Kalmthout. Weer een aanval voor Meer, Florian krijgt de bal voorbij de keeper, maar de bal wordt door een verdediger van de lijn gehaald. Dimi trapt van ver op goal en de keeper werkt in hoekschop. Na deze hoekschop krijgt Kalmthout een goeie mogelijkheid op een counter. De verdediging kan de aanval goed wegwerken. Na deze eerste aanval neemt Kalmthout de wedstrijd over en begint het hoog druk te zetten. Een volgende uitbraak kan nog net in corner gewerkt worden. De keeper van Kalmthout is tweemaal alert en belet zo de 0-2 voorsprong. Na enkele uitbraken van Kalmthout kan meer er ook nog eens uit komen met een vrije trap van Jelle. Florian duikt voor de keeper op, maar trapt de bal naast. De pressing van Kalmthout werpt zijn vruchten af, na goed samenspel vinden ze de vrije man voor de goal. 1-1. Dit is een terechte gelijkmaker, Kalmthout begon beter in de wedstrijd te komen. We gaan rusten met 1-1.

Na een eerste helft waarbij Kalmthout te betere was van Meer, begon Meer sterk aan de tweede helft. Sam zet voor op Florian die net niet bij de bal kan. Kalmthout krijgt een vrije trap net buiten de 16, ze wordt ver overgeschoten. Kalmthout krijgt iets later een hoekschop met een trap op doel tot gevolg die Sam nog op de lijn kan redden. Na 10 minuten weet Sam de bal te ontfutselen van de Kalmthoutse verdediging, hij kan de bal meegeven met Michiel die de 1-2 voorbij de keeper schuift.  Enkele minuten later is Florian weg, hij kapt vakkundig de keeper en nog een verdediger uit en kan zo op open goal de 1-3 op het bord zetten. Even later is Vinnie nog paraat op een aanval van Kalmthout. Michiel trapt van ver buiten de 16 op doel, de bal krult mooi in de winkelhaak. 1-4. Counter van Kalmthout, maar Raf is op weinig foutjes te betrappen deze wedstrijd en hij neutraliseert de aanval. Florian kan voor de zoveelste keer de verdediging openbreken, via het been van een verdediger gaat de bal in corner. We zijn 30 minuten ver en Kalmthout zet veel druk om toch nog een punt te halen, dit lukt na een goede breedtepass die omgezet wordt in een doelpunt. 2-4. Raf moet nadien nog een aantal keer aan de bak. Michiel legt opzij naar Florian die over schiet. Nu zijn de rollen omgedraaid, Florian legt breed naar Michiel, maar Michiel kopt voorlangs. De laatste 10 minuten is het moment van de invallers met een aanval opgezet door Rob, doorsteekpass naar Bart die op de keeper besluit. Een speler van Kalmthout krijgt een tweede gele kaart en wordt met rood van het veld gestuurd. Kalmthout krijgt nog een kans, maar de overwinning komt niet meer in gevaar.

Het was een wedstrijd die alle kanten op kon, met een sterk Kalmthout die met periodes voor veel gevaar voor het doel zorgden. Meer kon toch standhouden met goede inzet van alle linies.

Eindstand: 2-4

Verslag door:    Ludo Verschueren