U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Dosko - Meer (speeldag 26 op 09-03-2013)

Eindstand: Dosko 1 - 3 Meer

Verslag juniors: Dosko-Meer

We begonnen de match tegen de nummer 9 in onze competitie zwak. De eerste kleiner kans voor de KFC was voor Dieter die de bal net naast de kruising ziet waaien. Dosko is de betere van Meer in de eerste tien minuten, maar op een counter van Meer, komt Dimi oog in oog te staan met de doelman van Dosko. Dimi legt de bal beheerst overhoeks binnen, 0-1. Na een verre uittrap van Rob, die de geblesseerde Raf in het doel vervangt, komt de bal in de voeten van Michiel. Deze trapt de bal in de linksonder in de hoek binnen, 0-2. 25 minuten ver in de wedstrijd krijgt Dosko een vrije trap net buiten het zestienmetergebied, Rob kan de bal nog net pareren. Een speler van Dosko krijgt de bal in de rebound, maar schiet hoog over. Twee minuten later zet Jef goed druk op de linksback van de thuisspelende ploeg en krijgt de bal zo in bezit. Hij legt de bal voor en Michiel werkt een beetje onorthodox de bal met het dijbeen binnen, 0-3 op het halfuur. Dosko krijgt een corner die net over wordt gekopt. In de laatste minuut verhindert Stef nog een speler van Dosko om net voor rust een tegengoal te maken met een goede tussenkomst. In de eerste helft van de wedstrijd zagen we twee ploegen die sterk aan elkaar gewaagd waren, hoewel de efficiëntie van Meer zorgt voor een positieve stand bij de rust. Opmerkelijk is wel dat de scheidsrechter het spel meer heeft laten stilliggen dan dat er effectief gespeeld werd.
In de tweede helft zet de scheidsrechter deze trend gewoon voort, zij het dat er nu ook bij de vleet gele kaarten getrokken worden. Tien minuten ver in de tweede helft zijn de eerste drie gele kaarten van de wedstrijd al uitgedeeld. Het spel werd langs beide kanten veel voorzichtiger om toch een eventuele uitsluiting te vermijden. In de 20e minuut krijgt Dosko een vrije trap op ongeveer 20 meter van de goal die op ongelukkige wijze door een Meers hoofd wordt binnengekopt, deze goal wordt wel afgekeurd door een eerder gefloten duwfout. Eindelijk krijgt Meer nog eens een kans in de tweede helft Michiel speelt Dieter vrij in de kleine rechthoek. Dieter scoort, maar de goal wordt niet erkend door buitenspel. In de laatste vijf minuten krijgt Dosko een zoveelste vrije trap. Het schop gaat door de muur en keeper Rob red in eerste instantie, maar ziet de bal onder zich doorschuiven. Twee spelers van Dosko zijn gevolgd, één ervan kan de eerredder binnentikken, 1-3. Twee minuten later weer een vrije trap voor Dosko. De bal belandt op de paal, het daaropvolgende schot gaat hoog over. Dosko kwam sterk uit de kleedkamer en wist veel gevaar te creëren bij de vele stilstaande fases die toegekend waren in deze wedstrijd. Hoewel de scheidsrechter voor beide partijen bijna onmogelijk gemaakt heeft om een duel aan te gaan, is het de KFC die met de drie punten naar huis trekt. Volgende week spelen we op verplaatsing bij Wildert, spanning verzekerd.

Verslag door: Lu Verschueren