U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Brecht - Meer (speeldag 17 op 05-01-2013)

Eindstand: Brecht 2 - 3 Meer

De eerste match van 2013 gingen de juniors van Meer op vrijdagavond op bezoek bij de 2de in de stand, Brecht.

Dat ze op die plaats staan werd voor ons wel duidelijk in de 1ste helft. Waar Brecht met mooi combinatie voetbal, Meer stevig op eigen helft drukte 7 minuten ver was het een Brechtse speler die net voor doel mist. Meer komt 5 minuten later voor het eerst in de Brechtse baklijn, met een schot van Jef, dat door de keeper werd gepakt. Op het kwartier mocht Brecht een corner geven, die door onze tegenstander op de onderzijde van de deklat werd gekopt. Gelukkig ging de bal niet over de lijn. 5 minuten later was het de paal die in de weg stond, het zat Brecht wel niet mee. Maar halverwege de 1ste helft ging de bal ook op de paal door een schot van Dimmi. Het was pompen of verzuipen. De defensie van Meer, Bart, Flos, Stef, Dennis en Raf hadden meer dan hun werk, met de Brechtse aanvallers.

De 2de helft begonnen we met Dieter in de plaats van Nick en kon Michiel meer in de spits spelen, en die liet zich na 6 minuten al zien met een mooi geplaatste bal, die op de paal belande. Meer kwam dan beter en beter in de match. Na een kwartier zet Flos zich achter de bal bij een vrijjetrap en bediend met een perfecte trap, Jef, die net over besluit. Maar 3 minuten later hebben we weer het geluk mee bij een vrijjetrap van Brecht die op de deklat strand. Op het half uur geeft Michiel de bal aan Dimmi, die zocht even naar zijn linker voet en scoort de 0-1. Het zijn dan de 10 minuten van Meer. Want 5 minuten later, een solo op de linkerzijde van Michiel die zet iedereen in de wind, inclusief de doelman en zet de 0-2 op de bordjes. En een paar minuten later is het de hartwerkende Sam die op een voorzet van Dimmi scoort (0-3). Schaapjes op het droge denk je dan, maar Brecht gaf zich niet gewonnen.  En bij een overtreding van de hard werkende Dennis (Gele kaart) binnen de baklijn krijgt Brecht een strafschop, die netjes werd omgezet, 1-3. 1 minuut later krijgt Roy zijn gele kaart, na ons in ziens een fout die net andersom moest zijn. (Enige opmerking op de goed fluitende scheidsrechter). De speler van Brecht krulde mooi voorbij Raf, 2-3. Bij de volgende actie van Alex werd het truitje getest, met de daarop volgende gele kaart voor de Brechtse speler. Maar 1 minuut later nam Alex revanche, met een gele kaart als gevolg. Het werd tijd dat de scheidsrechter een eind maakte aan deze spectaculaire match.

Deze 3 punten zijn wel een mooi nieuwjaars cadeau van onze hulptrainer, Soi aan de op vakantie zijnde trainer Ad. (Verslag: Cel Vriends)