U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Wildert - Meer (speeldag 15 op 16-03-2013)

Eindstand: Wildert 1 - 3 Meer

Vandaag kregen we de laatst geplaatste op het programma, daar Wildert enkelen moest afstaan aan de reserven hadden ze 7 eerstejaars scholieren in de selectie.

Al van bij de aftrap was het verschil tussen de beide teams duidelijk. Meer zette veel druk en na enkele minuten resulteerde dit al in de eerste kans.Steven met 2 tegenspelers in de rug, weet toch nog op goal te schieten, zijn bal hobbelt voorlangs, Nick kan net niet binnentikken aan de 2de paal. Wildert hield het vanachter goed gesloten en dus werd er van ver getrapt, Sams afstandschot werd in corner verwerkt. Nick kan na goed voorbereidend werk Jef bedienen die op de keeper besluit. Meer blijft hoog spelen en krijgt een vrije trap net buiten de 16. Sam besluit net naast. Na een goeie 20 minuten spelen komt Wildert een eerste keer opzitten met een vrije trap die Mario redelijk makkelijk kan wegboksen. In de daarop volgende actie weet Sam niet beter dan nogmaals uit de 2de lijn te proberen. De bal beland net onder de lat over de (niet al te grote) keeper, de verdiende 0-1 (21e). Meer blijft baas tot aan de rust maar het is toch Wildert dat nog het dichtst bij een doelpunt komt. Bij een vrije trap wordt er net naast gekopt en een corner die net niet binnen gekruld wordt. We gaan verdient rusten met 0-1.

Nog geen 5 minuten in de 2de helft stuurt Sam Florian diep en die besluit koel naast de keeper, 0-2. Enkele minuten later trapt Jef op goal, Florian neemt de bal aan en trapt wederom binnen, 0-3. In de 12e minuut komt Wildert op een counter, na een misverstand kan een tegenspeler simpel binnenplaatsen, 1-3. Er is nu veel afval in het spel van beide ploegen en het spel gaat over en weer zonder echt gevaar. Florian trapt nog een vrije trap net over. In de volgende aanval van Wildert moet Mario tot 2 keer toe zijn kunnen tonen. Een paar minuten later dwarrelt een bal voorbij Mario en Stef kan maar net van de lijn redden. Daarna volgt Meer nog eens met een schot van Florian, de keeper lost en supersub Bart schiet maar net naast. Op een volgende counter van Wildert wordt onze verdediging op een hoopje gespeeld, maar de bal wordt wild naast getrapt.

Het spel was vandaag niet geweldig, veel balverlies en weinig vechtlust, het belangrijkste zijn de 3 punten, daar onze naaste concurrent Achterbroek heeft verloren tegen Dosko, hebben we nu de koppositie voor ons zelf. Alles is nu in eigen hand. Volgende week volgt de lastige thuismatch tegen Loenhout.

(Verslag: Ludo en Alex Verschueren)