U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer A - Olympic Essen (speeldag 5 op 29-09-2012)

Eindstand: Meer A 6 - 0 Olympic Essen

Na 5 minuten vertraging daar onze tegenstander ons veraste door in het geel te spelen en onze blauwe tenue nog eens bovengehaald diende te worden, werd de wedstrijd op gang getrapt.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat Essen niet gekomen was om goals te maken. Echter creëerden we niet echt veel kansen met het balbezit dat we hadden. Toch waren er enkele die het noteren waard waren. Hieronder een knal vanuit de tweede lijn van Tom Van Der Hoofden die op de kruising belande (9’). Na een ontnomen penalty kwamen er enkele corners snel achter elkaar waardoor de druk op het Essense doel toenam. Toch wisten ze in de 30ste minuut voor het eerst de middenlijn te overschrijden met bal en leverde direct een corner op, welke geen gevaar met zich meebracht. Een paar minuten later nam Sven Van Der Auwera zelf het heft maar in handen en zette hij Jan Aerts voor goal met een goede verre uittrap. Jan wist wel wat doen met dergelijke ballen en werkte beheerst de bal in doel, 1-0 (35’). Verder was er nog 1 voorzet van Maarten Marissen die net overgekopt werd door Wouter Laurijssen. Na 45 minuten te kamperen op de helft van de tegenstander konden we gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de koffie werden er direct 4 wissels doorgevoerd. Deze hadden redelijk snel invloed op het spel. In de 53ste minuut is het namelijk invaller Achmed Benkaddour die een vrijetrap afgewerkt ziet worden door Tom VDH nadat die goed was gevolgd op de gepakte vrijetrap (2-0). 20 minuten later kregen we opnieuw een vrijetrap en was het weer Achmed die zichzelf achter de bal zette. Deze keer ramde hij de bal zelf rechts onder in doel, 3-0 (73’). Nog eens 10 minuten later is het weer diezelfde Achmed die een pas van Wouter in doel werkt na goed voorbereidend werk van Wouter (4-0). (86’) Jonas Van Aperen rukt op langs de flank en leverde een scherpe voorzet af, Pieter Vervoort wist echter er wel raad mee en kopte deze met een snoekduik binnen (5-0). In de laatste minuut van de officiële speeltijd is het Wouter die goed druk ging zetten op de laatste verdediger en hem dan ook de bal ontnam, hierna was het een koud kunstje om de 6-0 binnen te prikken.

In deze wedstrijd voor het duel met titelkandidaat Wuustwezel was vooral de kracht in de as van de ploeg belangrijk met daarin een belangrijke rol voor Jef Leemans. Hij kreeg dan ook de titel van “man van de match” door zijn teamgenoten toegewezen. Verder hielden we voor het eerst de 0, wel tegen een ploeg die het net nog niet wist te vinden in de competitie. (Verslag: R.M.)

Spelers: Sven Van der Auwera, Tom van der Hoofden, Jef Leemans, Jef Adriaensen, Jonas Van Aperen, Stef Schalk, Robin Koyen, Pieter Vervoort, Wouter Laurijssen, Ward Rombouts, Jan Aerts, Wannes Snoeys, Tom Verheyden, Maarten Marissen, Achmed Benkaddour.