U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meerle A - Meer A (speeldag 21 op 20-04-2013)

Eindstand: Meerle A 2 - 0 Meer A

We vertrokken vanuit het Meerse met de fiets richting onze buren uit Meerle voor de laatste wedstrijd van het seizoen. De derby werd gespeeld met een aangenaam lenteweertje. De wedstrijd begon zoals een derby moet beginnen, een hoog tempo en snelle omschakelingen. We waren 10 minuten bezig en een eerste goede kans dook op voor de kfc. Bob rukte mee op en leverde een voorzet naar de eerste paal af waar Ward de bal net naast doel kopt. 3 minuten later is het wederom Ward die kan afdrukken na een actie van Tom vdH, de keeper was kansloos maar zag de bal net voorlangs schuiven. 16’ Tom V ging zijn lijn af waarna hij de bal voor doel slingerde, Tom vdH kopte richting doel maar de keeper schatte de bal goed in. 21’ zoals vaak in de voetballerij krijg je het deksel op de neus als je de kansen zelf niet afwerkt. Ook in een derby klopt deze uitspraak waarbij Meerle bij hun eerste tegenprik wist te scoren, 1-0. 35’ steekbal Tom L richting Stijn die in 1 tijd Art wou bereiken maar daar net niet in slaagde door een Meerle’s been. 36’ de thuisploeg countert nadat de scheids een overduidelijke fout niet ziet en Meerle wederom aan 100% afwerkt en de 2-0 op het bord zet. Hierna blijft Meer de best voetballende ploeg maar zonder echte kansen af te dwingen.

De tweede helft begint zwakker langs Meerse kant waarbij er aan beide zijde kleine kansjes komen. Echter komen de doelmannen niet in gevaar, ondermeer doordat een schot van Wannes op een arm eindigt maar dit werd zo niet gezien door de scheids die gewoon door liet spelen. In de laatste 10 minuten voerde de kfc de druk wat op. Hieruit kwamen nog enkele kansen met Stijn die opduikt voor doel, de keeper gooide zich op de bal en hield zo de 0.

Na een goed seizoen is de 2de plaats zeker verdiend en geeft dit vertrouwen voor volgend seizoen. Maar nu eerst een paar maanden de blok er af!!

Spelers: Sven Van der Auwera, Tom van der Hoofden, Jonas Van Aperen, Wannes Snoeys, Ward Rombouts, Tom Lauryssen, Kristof Sprangers, Bob Jansen, Stijn Van Dongen, Art Laurijssen (mvp), Tom Verheyden, Kenneth Van Aelten en Vincent Dekkers