U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Dosko - Meer A (speeldag 2 op 07-09-2012)

Eindstand: Dosko 1 - 2 Meer A

Na vorige zaterdag trokken we met een goed gevoel naar Baarle voor een vrijdagavondmatch tegen DOSKO. Meer trapte af op zoek naar de 6 op 6.

Het was van het begin duidelijk dat beide ploegen op het veld stonden om er een leuke en aantrekkelijke voetbalpartij van te maken. In de derde minuut werd George Owusu al onderuit gehaald nadat hij zijn man op snelheid passeerde, tijdens de rust zal blijken dat hij hier toch een kleine kwetsuur opliep. Stijn van Dongen volgde het voorbeeld van George en passeerde op zijn beurt een paar tegenspelers en loste het eerste schot van de wedstrijd (13’), dat door de keeper gepakt werd. Niet veel later was het weer over rechts te doen waar Tom Van Der Hoofden de achterlijn haalde en een voorzet afleverde, Pietje Vervoort had een mooie omhaal in gedachte maar raakte de bal net niet voldoende om hem in het zijnetje te doen belanden. (21’) Adri (Jef Adriaensen) overstrekt zijn knie en zal vroegtijdig deze match moeten staken, Wannes Sprangers vervangt hem. (30’) na enkele Meerse kansen komt DOSKO een eerste keer opzetten waardoor Sven Van Der Auwera ook aan de bak moet. 2 minuten later is het toch Meer dat de score opent, Achmed lepelt de bal mooi in het netje na een goede steekbal van Roy Muësen. Slechts enkele minuten later ziet diezelfde Achmed, Stijn diepgaan en bediend deze dan met een perfecte pas, Stijn werkt op zijn beurt netjes met buitenkant links af, 0-2. DOSKO liet zichzelf echter niet wegspelen en kwam al snel terug op 1-2. Dit nadat Jonas Van Aperen de bal niet weg kreeg en de middenvelder van DOSKO dan met het nodige geluk de bal achter Sven kreeg. Na deze eerste helft was al duidelijk dat dit niet de ploeg was die vorige week nog met 10-1 verloor van Wuustwezel.

Tijdens de rust werd Tom Verheyden ingebracht om zijn eerste minuten voor de A reserves te maken. Ook in de tweede helft werd er hevig van start gegaan. Al na 1 minuut ging Achmed door in het strafschopgebied en werd ten val gebracht maar er werd terecht geen penalty gefloten. Na goed op en neer gaand voetbal met kleine kansen voor beide ploegen was het Meer, dat nog eens serieus aanklopte. (68’) Stijn laat met bal aan de voet menigte DOSKO spelers achter en legt daarna perfect opzij naar Ward Rombouts, deze werd echter overduidelijk foutief afgestopt maar de scheids liet het spel doorgaan. Na deze foute beslissing van de scheids zal de wedstrijd een ander gezicht krijgen en kregen we de scheids meer en meer tegen. DOSKO kwam dan ook opzetten opzoek naar de aansluitingstreffer. Toch weet Meer er af en toe goed uit te komen, bij 1 van deze keren bereikt Robin Koyen, Ward maar deze laat de kans liggen (82’). In het laatste slotoffensief van de goed voetballende thuisploeg levert ze een goede kans op die met een perfecte save door Sven onschadelijk wordt gemaakt. De vele goede reddingen leveren hem dan ook de man van de match prijs op.

We konden de 3 punten toch mee naar Meer nemen al was het een moeilijkere wedstrijd als eerst gedacht.

Spelers: Sven Van der Auwera, Jef Adriaensen, Jonas Van Aperen, Tom van der Hoofden, Tom Laurijssen, Stef Schalk, Roy Muësen, Robin Koyen, Pieter Vervoort, Stijn Van Dongen(1), George Kwaku Owusu, Achmed Benkaddour (1), Wannes Snoeys, Tom Verheyden en Ward Rombouts.