U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: Meer A - Horendonk A (speeldag 1 op 01-09-2012)

Eindstand: Meer A 3 - 1 Horendonk A

Het seizoen 2012-2013 werd afgelopen weekend weer op gang gefloten. Maar voor het nieuwe seizoen van start ging waren er de ploegfoto’s, ook dit jaar weer presteerde Pieter Vervoort de camera links te laten liggen en de reclameborden rechts voor hem te bestuderen.

Na deze formaliteiten kon de wedstrijd tegen een wel heel jong Horendonk beginnen. Na een kleine studieronde onder het zonnetje begonnen er wat kansjes te komen aan beide zijden. Door het betere van de duels te krijgen kwam de kfc beter in de wedstrijd en hadden we ook meer de bal. Deze kracht resulteerde wel in de eerste gele kaart voor Robin Koyen (16’), de gedurende de hele match wel enkele foutjes zal maken die geel waardig waren. Na 31 minuten konden we de eerste kans op het blad noteren, dit na goed lopen van Pietje die bediend werd door Tom Laurijssen al werd deze kans in de kiem gesmoord door een attente keeper van de tegenpartij. Stef Schalk zag dan (41’) zijn moment rijp om na goed vrijmaken George met een perfecte bal op weg te helpen naar de 1-0, maar ook hier kon de keeper de goal voorkomen en in corner werken. Deze corner, die door Stijn van Dongen voor doel werd gezet, kwam bij Stef terecht die deze kans niet liet liggen en zo de eerste goal van het seizoen binnenprikte. Dit was ook direct het laatste noemenswaardige en gingen dus met 1-0 rusten.

Bij het begin van de tweede helft werd de tegenstand direct bij de keel gegrepen en drukte Meer door. Na een eerste waarschuwing was het Pietje die de bal goed tot bij Caje (Jan Aerts) brengt, die vervolgens niet egoïstisch de eer aan Stijn laat die de bal maar binnen te leggen heeft 2-0 (54’). Meer bleef gretig en voetbalde nog enkele mooie kansen bij elkaar, ook na de vele wissels. 1 van deze wissels was Glenn die een uitstekende match speelde en zich dan ook tot man van de match kroonde. (67’) Pietje  Vervoort wurmde nog eens door de verdediging en werd (licht) geraakt, penalty. Deze penalty werd feilloos door Stef in de linkerhoek omgezet naar een 3-0 voorsprong. Na deze goal kwamen de bezoekers uit Horendonk weer beter in de match en zochten ze naar de aansluitingstreffer. Welke ook gevonden werd na een lichte gefloten penalty waarbij Sven Van Der Auwera kansloos was, 3-1 (81’). Hierna was het weer Meer dat de pressing voerde en nog enkele mooie kansen bij elkaar voetbalde. In blessuretijd werd nog een hele grote kans door Ward Rombouts de nek omgewrongen.

De eerste match werd dus verdiend winnend afgesloten. Op naar deze vrijdag waar we DOSKO partij zullen geven. Supporters op post!!

Spelers: Sven Van der Auwera, Glenn Verpoorten, Jonas Van Aperen, Tom van der Hoofden, Tom Laurijssen, Stef Schalk (2), Robin Koyen, Pieter Vervoort, Stijn Van Dongen(1), George Kwaku Owusu, Jan Aers, Wannes Snoeys, Kristof Sprangers , Maarten Marissen en Ward Rombouts.(Verslag: RoM)