U bekijkt het archief van 2012-2013Klik hier om naar de huidige website te gaan.
Verslag: KFC Meer - Wortel (speeldag 5 op 30-09-2012)

Eindstand: KFC Meer 2 - 1 Wortel

Op deze prachtige zondag morgen gaven we onze buren uit Wortel partij.

Een derby is toch altijd weer anders dan een gewone match en dat bleek ook vandaag weer het geval. De wedstrijd ging op en neer en het duurde tot de 12’ eer we onze eerste kans kregen, nadat Seb mooi de achterlijn gehaald had en de bal terug legde, jammer genoeg ging de bal juist naast.
In de 16’ kwam Ken in schietpositie links op grote rechthoek maar hij besloot op de keeper. In het laatst kwart hadden we meer balbezit en zetten we druk op het doel van Wortel, maar een sterke en attente keeper van Wortel pakte alles. Cas kreeg nog de grootste kans rechts schuin voor doel maar zijn schot ging naast het lege doel en zo gingen we rusten met een 0-0 stand.
Tijdens de rust moesten we onze keeper Roy vervangen omdat die zich helemaal niet goed voelde. Het moet gezegd, de spelers van Wortel gingen ervoor en hadden een grote inzet, ze speelden ook strakke mandekking en daar hadden onze spelers toch wel problemen mee, zo kwam ons middenveld niet
in hun ritme.

Toch begonnen we de 2é helft weer met het meeste gevaar. in de 6’ gaf Michiel een mooie doorsteekpas op Cas die de bal mooi meenam maar op de paal besloot, Seb was echter goed gevolgd en kon de bal over de lijn trappen, een verdiende 1-0. De vreugde was echter van korte duur want 4’ later brak één van de meisjes door onze verdediging en trapte de bal staalhard en hoog in doel 1-1.
Het werd een verbeten duel op het middenveld zonder mooi voetbal, maar we bleven wel de gevaarlijkste ploeg. In de 15’ was het Ken die goed in de rug van Daan gevolgd was, die de bal op het middenveld kon onderscheppen, hij speelde Cas aan die Rob vrij zag staan. Rob kwam alleen voor de doelman en liet hem kansloos. Mooie aanval en doelpunt trouwens. 2-1. Wortel deed er alles aan om toch gelijk te komen maar vooraan zaten zij in de greep van ons goed georganiseerd centraal duo Michiel en Thijs. Het was een moeilijke wedstrijd die gezien de kansen toch wel verdiend door ons gewonnen werd. Een mooie zegen op karakter jongens, die moeten er ook zijn.
Volgende week weer een nieuwe derby en ditmaal uit tegen Minderhout. Supporters!!! allemaal op post. We zullen jullie nodig hebben.